Нема гарантій, що “червону” зону в області не продовжать до Великодня – Марцінків

Здоров'я, Новини, Суспільство

На Прикарпатті стабілізувалась ситуація з COVID-19, міські медзаклади заповнені хворими на 50%.

Про це повідомив сьогодні під час ефіру на радіо “Західний полюс” міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За його словами, перинатальний центр повністю звільнили від хворих на COVID-19, тому зараз пацієнти перебувають у двох медзакладах міста.

Однак міського голову обурило те, що очільник МОЗ та прем’єр-міністр постійно наголошують на тому, що Прикарпаття от-от потрапить у “помаранчеву” зону, проте вчора в облдержадміністрації повідомили, що область пробуде ще один тиждень у “червоній”.

“Ситуація значно стабілізувалась, тому варто дати можливість працювати людям. Ми не є сильними країнами, які можуть собі дозволити сидіти в червоній зоні. В сусідній Тернопільській області в два рази більша захворюваність, але вони в помаранчевій зоні. Бачимо не повністю введені обмеження в Львові, де ситуація в рази гірша. Дивує оця позиція щодо бізнесу в нашій області”, – сказав Марцінків.

Він додав, що “нема гарантій, що “червона” зона не буде продовжена як мінімум до Великодня”, і вважає, що це “пішли політичні моменти”.

Мер додав, що підстав відносити Прикарпаття в “червону” зону наступного тижня немає. Також наголосив, що у місті підприємці часто виходять на акції протесту та вимагають дати можливість працювати.

Нагадаємо, в Івано-Франківську скликають позачергову сесію міськради через “червону” зону.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.