Понад 104 мільйони за три місяці спрямували прикарпатські платники на підтримку армії

Економіка, Новини, Суспільство
Прикарпатські платники за три місяці цього року сплатили 104,6 млн грн військового збору. Цьогорічний внесок на підтримку української армії перевищив минулорічні надходження на 14,6 млн гривень.
Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.
Позитивна динаміка надходжень військового збору є наслідком відповідальності прикарпатських платників податків, які нараховують заробітну плату найманим працівникам, утримують та перераховують до бюджету військовий збір. Адже, сплата військового збору – запорука сильної української армії та відповідно захищеності державного кордону нашої країни.
Згідно зі статтею 163 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військового збору є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Разом з тим, визначено і ряд інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.
Ставка складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.
Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.
Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати та інших доходів на користь платника податків.
Прикарпатцям нагадують: громадянам, котрі в минулому році отримали доходи, з яких не сплачено податки, необхідно задекларувати такі доходи та сплатити ПДФО та військовий збір.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.