В Україні обкладуть податками селян, які самі обробляють землю і вирощують продукцію

Економіка, Новини, Суспільство

Оформляти ФОП і декларувати доходи змусять жителів сіл, які не здали в оренду свої земельні ділянки, а обробляють їх самостійно.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Тoday.ua.

Обласні податкові служби закликають фізичних осіб, які самостійно обробляють земельні паї площею від 2 га і отримують дохід від продажу сільськогосподарської продукції, подати декларацію про майновий стан і доходи.

Згідно із законодавством України, доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 га, підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18 відсотків, плюс військовий збір в розмірі 1,5 відсотка.

Декларацію про доходи селяни, самостійно обробні свої землі, повинні подати до 30 квітня поточного року. Оплатити податкові збори, включаючи військовий збір, слід до 1 серпня 2021 року.

Щоб далі мати можливість здійснювати свою діяльність, селянам рекомендують зареєструватися суб’єктами господарювання – ФОП, сплачувати відповідні податки, бюджетні збори та ЄСВ.

Крім того, Міністерство фінансів працює над усуненням «лазівок» в законодавстві, які дозволяють підприємцям ухилятися від сплати податків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям необхідно до кінця літа 2021 внести цілий ряд податкових відрахувань. Йдеться про авто, житлоплощу і різні види доходів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.