Голова Івано-Франківської ОДА ініціював службове розслідування за фактом закриття Центру «Теплий дім»

Новини, Суспільство

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук ініціював проведення службового розслідування за фактом закриття Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім».

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Зі слів очільника Прикарпаття, закриття закладу стало наслідком затвердження у 2019 році Регіонального плану дій з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Івано-Франківській області.

«На жаль, мені вчасно не донесли об’єктивну інформацію про ситуацію, що виникла довкола «Теплого дому». Детальніше в проблемі я розібрався вже після рішення сесії Івано-Франківської обласної ради. Остаточні висновки щодо помилковості такого рішення я зробив під час сьогоднішнього засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України.

Складається враження, що окремі чиновники, які ще у 2019 році ініціювали це рішення, напевне забули про свою місію. Саме тому воно й потрапило на розгляд депутатів облавної ради. Дуже шкода, що така ситуація виникла.

Тому я ініціював службове розслідування у відповідних підрозділах облдержадміністрації, щоб зрозуміти, яке обґрунтування такої пропозиції та чому вона взагалі виникла», – розповів голова облдержадміністрації у соцмережі.

Як стверджує Андрій Бойчук, службове розслідування має на меті з’ясувати, чи мали місце порушення з боку посадовців обласної державної адміністрації при затвердженні Регіонального плану дій. В разі, якщо з’ясується, що такі порушення дійсно мали місце, голова Івано-Франківської ОДА обіцяє притягнути винних осіб до передбаченої законом відповідальності. «Якщо це підтвердиться, винні понесуть справедливе покарання, матеріали розслідування ми передамо правоохоронним органам. Зараз найважливіше – інтереси дітей», – зазначив очільник Прикарпаття.

З його слів, в даний час обласна державна адміністрація терміново готує проєкт рішення про зупинку ліквідації «Теплого дому», що його планується передати на розгляд Івано-Франківської обласної ради. Одночасно пообіцяв вирішити питання про належне фінансування закладу у цьому році.

Нагадаємо, Івано-Франківська обласна рада ухвалила рішення про ліквідацію розташованого у місті Долина Центру соціальної підтримки для дітей та сімей “Теплий дім” 19 лютого цього року всупереч протесту працівників центру, батьків, громадської та деяких депутатів. За таке рішення проголосували 47 народних обранців.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.