ДБР порушило справу проти Козака й Медведчука за підозрою у держзраді (документ)

Кримінал, Новини, Політика

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження проти підсанкційних політиків в Україні – народних депутатів від “Опозиційної платформи – За життя” Дмитра Козака та Віктора Медведчука.

Про це повідомив у Telegram народний депутат від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Depo.ua.

Гончаренко зазначив, що цю інформацію він отримав від Офісу генпрокурора. Нардеп нагадав, що він надіслав заяву до ДБР про вчинення дій Медведчуком і Козаком, які підпадають під статтю 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада).

Лист від ОГП

“Мою заяву долучили до матеріалів кримінального провадження, яке уже ведеться Державним бюро розслідувань”, – повідомив він.

Гончаренко наголосив, що його заява стосувалася висловлювань Медведчука у інтерв’ю російському пропагандистському телеканалу RT.

“Там Медведчук коментував питання, які стосувалися введення санкцій РНБО щодо Козака, а також анулювання ліцензій 112, ZIK та NewsOne. Тоді він допустив низку висловлювань, які можна трактувати як державну зраду”, – пояснив народний обранець.

Скріншот

Нагадаємо, раніше ЗМІ дізналися, що під час незаконної анексії Криму родини Віктора Медведчука та Тараса Козака купили частину великого нафтового бізнесу на території Росії за зниженою ціною.

Відомо, що 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яке на п’ять років заборонило діяльність телеканалів, пов’язаних із Віктором Медведчуком – “112 Україна”, Newsone та ZIK.

Також 19 лютого РНБО ухвалила рішення накласти санкції щодо Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Санкції запроваджуються на три роки на все майно, яке є у їхній власності. Підстава: кримінальне провадження СБУ за ч. 5 ст. 258 “Фінансування тероризму”.

Крім цього, Рада національної безпеки і оборони доручила повернути у власність держави нафтопровід Самара – Західний напрямок, який належав компанії, близькій до Медведчука.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.