Захистити свої споживацькі права тепер можна за допомогою чат-боту

Новини, Суспільство
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє жителів Прикарпаття про створення нового методу комунікації у відстоюванні прав та інтересів споживачів, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.
Повідомити про порушення своїх прав споживачі тепер зможуть за допомогою чат-боту у додатку Telegram.
Даний продукт, створений Держпродспоживслужбою, дає можливість поскаржитися на порушення споживацьких прав лише за декілька кліків і є альтернативою написання письмових заяв.
Для того щоб залишити звернення, потрібно вказати дані заявника, обрати тип звернення (заява, скарга, пропозиція) та викласти суть питання. Після цього, залежно від суті звернення, необхідно відповісти на додаткові питання. До заяви можна додавати фото або документи.
Можливості чат-боту:
– можливість подати звернення (заяву, скаргу чи пропозицію) зі свого смартфона безпосередньо на місці порушення прав споживачів;
– можливість додати до заяви фотографії, інші матеріали, які засвідчують порушення прав споживачів;
– можливість додати геолокації торгівельного закладу, де були порушені права споживачів.
Чат-бот є одним із компонентів системи Е-споживач, впровадження якої було анонсовано нещодавно. Скористатися чат-ботом можна у додатку Telegram за посиланням: @derzhspozhivsluzhba_bot.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.