Юлія Тимошенко: Стратегічні підприємства, від яких залежить національна безпека, мають залишатися у власності держави

Новини, Політика, Суспільство

Недопустимо виставляти на продаж вітчизняні стратегічні підприємства, від яких залежить національна, продовольча та екологічна безпека українців.

Про це на позачерговому засіданні Верховної Ради під час обговорення законопроєкту щодо переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Немає жодної країни в світі, яка б не мала мінімум 25% стратегічних об’єктів у своїй державній власності, що дає можливість захищати безпеку держави, планувати її стратегію, впливати на геополітичні процеси», – наголосила Юлія Тимошенко.

Викликає обурення, за її словами, той факт, що президент України, попри обіцянки, що всі важливі державні питання будуть погоджуватись із суспільством під час референдумів, почав без дозволу народу розпродавати стратегічні підприємства.

«Внесений законопроєкт скасовує заборону на приватизацію підприємств, що здійснюють геологічне вивчення та розробку нафтогазоносних надр з метою пошуку дорослих родовищ нафти і газу, а також потужності по зберіганню газу. Так ми втратимо наші газові сховища та контроль за родовищами. Цим законом дається на продаж все, що стосується продовольчої безпеки, наші транспортні засоби, два наших державних банки. Його треба серйозно доробляти», – переконана лідер «Батьківщини».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.