Увага! З 1 квітня у лісах сезон тиші!

Новини, Суспільство, Туризм

З  1 квітня до 15 червня в Україні оголошено «сезоном тиші» – у період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, вибухові роботи, феєрверки, санітарні рубки лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах тощо).

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Карпатського округу, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин зобов’язані підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу. Навіть використання лісових ресурсів і проведення  лісогосподарських заходів повинні здійснюватися з урахуванням збереження сприятливих умов для розмноження диких тварин.

“Державна екологічна інспекція Карпатського округу  на час «сезону тиші» здійснює контроль щодо дотриманням встановлених обмежень в середовищах перебування диких тварин. До перевірок заплановано залучати органи Нацполіції, представників Держлісагентства та громадськості. Особлива увагу буде зосереджена захисту території природно-заповідного фонду”, – йдеться в повідомленні.

Для порушників передбачена адміністративна відповідальність за статтею 87 КУпАП, суми штрафів становлять 510-850 гривень для громадян та 850-1190 гривень – для посадових осіб.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.