Безпечне середовище для дітей в умовах карантину: поліцейські Івано-Франківщини посилюють співпрацю з органами влади й освіти (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Карантин змінив життя кожного, в тому числі й навчальний процес. Діти уже рік навчаються більше вдома, аніж у школі, а тому інтернет став на перший план.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Щоб навчання було ефективним, а середовище молодого покоління безпечним, поліцейські Прикарпаття докладають максимум зусиль і проводять онлайн-зустрічі з дітьми та їх батьками, органами влади та освіти.

Зокрема для безпекового цифрового середовища дітей 30 березня в обласній поліції відбулася зустріч представників ювенальної превенції Івано-Франківщини, шкільних офіцерів Управління патрульної поліції , органів влади й освіти. Її суть, передусім, у тому, аби організувати тісний механізм партнерства між усіма представниками для безпеки дітей в умовах реалій.

Ювенальні поліцейські кажуть, що через загрозу коронавірусу й необхідність самоізоляції безпосередні зустрічі з школярами призупинені. Проте поавоохоронці готові працювати з дітьми онлайн, що і практикують впродовж року, маючи позитивний досвід у цьому напрямку. Бо саме зараз інтернет є не лише важливим джерелом інформації, але й способом комунікації. Сьогодні діти проводять дедалі більше часу в мережі і представники наради, а також батьки повинні зробити його безпечним.

Зокрема не варто забувати й про питання правопорушень у підлітковому середовищі, продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім, протидію булінгу, організацію превентивної роботи з учнівською та батьківською громадою.

Саме для цього вчасна комунікація і співпраця всіх представників є необхідною. Адже йдеться про превентивну роботу – роботу на випередження.

Варто пам’ятати, що невдовзі літній період – період канікул, а тому онлайн-зустрічі з дітьми потрібні. Впевнені, що у найближчому майбутньому наші безпосередні відвідини повернуться, а поки вдосконалюємо виклики сьогодення.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.