За два дні до голосування: що потрібно знати про проміжні вибори в округу № 87

Новини, Політика, Суспільство

28-го березня на Франківщині відбудуться довибори у Верховну Раду України у виборчому округу № 87 з центром у Надвірній. ЦВК зареєструвала 15 кандидатів у нардепи. Однак представниця від партії “Європейська солідарність” Маруся Звіробій-Біленька зняла свою кандидатуру. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

На виборах кандидують семеро самовисуванців та семеро представників від партій, троє з них мають однакове ім’я та прізвище.

За два дні до голосування: що потрібно знати про проміжні вибори в округу № 87Суспільне Карпати

За два дні до голосування: що потрібно знати про проміжні вибори в округу № 87

Під час виборчих перегонів зареєстрували кримінальне провадження — прикарпатські правоохоронці розслідують можливу організацію схеми підкупу виборців. Мова йде про так звану “сітку” на користь одного з учасників виборчого процесу.

Також представники ОПОРИ на Прикарпатті звернулися до поліції через порушення під час агітації за кандидата у народні депутати.

Про ймовірні порушення під час виборчих перегонів у 87-му округу Суспільному розповів координатор Громадянської мережі ОПОРА Іван Маруняк.

Він зауважив, що кандидати у нардепи агітували в будівлях органів влади, а до політичних заходів долучалися посадові особи. Порушення, за словами координатора ОПОРИ, допустили на користь Олександра Шевченка, Василя Вірастюка, Юрія Голінея, Руслана Кошулинського та Марусі Звіробій-Біленької.

“На мій погляд, воно порушує оцей принцип рівновіддаленості посадових осіб щодо кандидатів. По окремих органах влади ми зверталися із запитом, щоб вони надали нам інформацію, чи вони в робочий час це здійснювали, чи ні. Зрозуміло, що у відповідь ми отримали те, що саме в той момент, коли відбувалася зустріч, посадова особа була у відпустці” , – зазначає Іван Маруняк.

На ці вибори, за його словами, вплинула пандемія коронавірусу. Адже особливостями агітації стали немасові зустрічі з виборцями та реклама у соцмережі Facebook.

В округу № 87 утворено 117 дільничних виборчих комісій, які організовуватимуть голосування на дільницях 28 березня 2021 року. До складу ДВК увійшли представники чотирьох парламентських партій та дев’яти кандидатів у народні депутати України.

На проміжні вибори народного депутата в одномандатному окрузі № 87 з центром у Надвірній з державного бюджету витратять 8 мільйонів 95 тисяч 415 гривень. Кошторис видатків для підготовки та проведення виборів затвердила ЦВК.

За два дні до голосування: що потрібно знати про проміжні вибори в округу № 87

24-го березня окружна виборча комісія № 87 отримала 48 446 бюлетенів. 25-го березня їх почали передавати дільничним виборчим комісіям.

Окрім проміжних виборів до ВРУ на 87-му округу, прикапатці визначатимуться щодо депутатів у шести територіальних громадах — Дзвиняцькій, Дубовецькій, Чернелицькій, Брошнів-Осадській, Матеївецькій та Обертинській.

До охорони публічного порядку залучено понад 450 правоохоронців, 136 працівників управління ДСНС та 30 військовослужбовців Національної гвардії України.

Нагадаємо, до виборчого округу № 87 належать Надвірнянський район, а також частини Івано-Франківського та Коломийського районів. За інформацією Центрвиборчкому, там налічують приблизно 146 980 виборців.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.