В окупованому Криму хочуть “арештовувати все, що буде проходити, пролітати, проїжджати повз”

Кримінал, Новини, Політика

Робоча група так званої Державної ради окупованого Росією Криму готує позов, який подадуть у кримський “суд”, через “водну блокаду”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інтерфакс, який цитує голову так званого парламенту Криму Володимира Константинова, ТАСС, який цитує першого заступника голови так званого парламенту Криму Єфима Фікса.

“У цьому півріччі (буде поданий позов, – ред.). Сподіваюся, що до кінця другого кварталу ми будемо в “суді”.

“Ми будемо арештовувати все, що буде проходити, пролітати, проїжджати повз Крим, повз РФ” – з посиланням на Константинова.

“На 1,5 трлн рублів у нас документи є на даний момент. Це прямі збитки. Але сума може збільшитися. Я припускаю, що в сумі може бути до 10 трлн рублів” – каже Фікс.

За словами Константинова, підрахована сума збитку вже перевищила 1 трлн рублів.  Позов буде поданий до кримського “суду”, уточнив так званий спікер. Шанси на перемогу він назвав хорошими.

Раніше Константинов доручив порахувати збитки, які нібито завдала Україна півострову перекриттям води з Дніпра по Північно-Кримському каналу.

Ця сума, на його думку, повинна включати вартість будівництва каналу, шкоду сільському господарству, екології та здоров’ю жителів, а також виділені Росією кошти на вирішення проблеми вододефіциту.  Результатом цієї роботи має стати позов до “суду”.

Передісторія:

  • Росія окупувала український півострів Крим в березні 2014 року, прикрившись незаконним “референдумом”, проведеним у присутності озброєних людей у ​​військовій формі. Міжнародні організації визнали окупацію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу ввели проти неї економічні санкції за це.
  • Кремль заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості”. Спочатку РФ заперечувала наявність своїх військових, але потім визнала “зелених чоловічків” своїми людьми.
  • У травні 2014 року Північно-Кримський канал припинив подачу води до Криму.
  • В окупованому Криму стрімко міліють водосховища, що живлять великі міста, як наслідок – кримчани відчувають все більший дефіцит прісної води.
  • Глава так званого парламенту окупованого Росією Криму Володимир Константинов назвав тих, кого вважає винними у водній блокаді півострова, серед них – нинішні нардепи України Рефат Чубаров і Мустафа Джемілєв.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.