На Прикарпатті розслідують підкуп виборців на окрузі № 87

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Напередодні дня проведення проміжних виборів до Верховної Ради України на 87-му виборчому окрузі з центром у місті Надвірна СБУ звертається до учасників виборчого процесу із закликом забезпечити проведення чесних і прозорих виборів. Служба безпеки України наголошує на необхідності неухильного дотримання громадянами виборчого законодавства та норм Кримінального кодексу України.

СБУ інформує, що спільно з ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури здійснює документування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 160 КК України – підкуп виборця, пише щоденна онлайн-газетаГолос ІФ.

У межах кримінального провадження правоохоронці досліджують інформацію про організацію схеми підкупу виборців так званої «сітки» на користь одного з учасників виборчого процесу. Якщо вина фігурантів буде доведена у суді, то їм загрожує позбавлення волі на термін від п’яти до семи років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до п’яти років.

Служба безпеки України у межах своїх повноважень вживає всі необхідні заходи для недопущення будь-яких спроб викривлення результатів проміжних виборів 28 березня і дестабілізації громадського порядку в день їх проведення. Така діяльність також може бути пов’язана з розвідувально-підривною діяльністю іноземних спецслужб.

СБУ закликає громадян повідомляти про порушення виборчого законодавства і факти незаконного втручання у виборчий процес за телефоном гарячої лінії СБУ: 0 800 501 482або Управління СБУ в Івано-Франківській області (0342) 52-22-95.

Зокрема, просимо громадян інформувати правоохоронців у випадку наявності інформації:

– про підготовку до скоєння терористичних актів, посягання на життя державного чи громадського діяча, а також суб’єкти виборчого процесу;

– про факти посягань на суб’єкти виборчого процесу, виборчі штаби, окружні чи дільничні виборчі комісії;

– про злочини проти виборчих прав і свобод громадянина, передбачених статтями 157-160 Кримінального кодексу України.

– про виявлені підозрілі або вибухонебезпечні предмети, залишені без нагляду транспортні засоби,

– про перебування в регіоні підозрілих осіб.

Інформація, що надійде, буде ретельно перевірена. За результатами перевірки будуть прийняті процесуальні рішення відповідно до чинного законодавства.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.