На Прикарпатті виявили нові мутації “британського” штаму коронавірусу

Новини, Суспільство

На Прикарпатті підтвердили 15 випадків захворювання на мутований “британський” штам COVID-19. Дослідження проводили в Інституті молекулярної біології і генетики,

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Для дослідження науковці відібрали 17 зразків: 15 — у хворих з Івано-Франківська, ще два — з медзакладів Києва. Матеріал для дослідження відібрали на Прикарпатті, коли розпочався різкий спалах захворювання. У всіх зразках виявили нові мутації “британського” штаму коронавірусу.

Особливість мутованого штаму в тому, що вірус швидше поширюється, а перебіг хвороби – важчий.

“Можна говорити про дуже небезпечну тенденцію заміни попередніх штамів коронавірусу, які циркулювали в Україні восени-взимку і якими українці вже перехворіли, на нові, мутовані штами британця”, — зауважив директор Інституту молекулярної біології і генетики, академік Михайло Тукало.

Про результати дослідження науковці повідомили Раду національної безпеки та оборони України та ВООЗ. Також ці дані зареєстровані в міжнародній базі GISAID.

До слова, вперше про наявність “британського” штаму коронавірусу повідомили четвертого березня. Результати відповідного дослідження оприлюднив Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. Громашевського. Тоді головний санітарний лікар Прикарпаття Руслан Савчук розповів, що зразки на дослідження з області відправляли до Інститута мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.