Помер Зіновій Симчич – актор театру у Коломиї

Новини, Суспільство

23 березня у Коломиї помер актор Академічного драматичного театру імені Івана Озаркевича Зіновій Симчич.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на НТК.

Народився Зіновій Симчич в нелегку післявоєнну пору 30 березня 1948 року. Він з мистецької родини. Батько, Василь Симчич, зіграв у багатьох стрічках. Найвідоміші ролі — Захара Беркута в однойменній картині, священика у фільмі «Білий птах з чорною ознакою».

«Акторство у мене в генах», – завжди казав про себе пан Зіновій. Хоча свого часу закінчив педінститут і понад 25 років працював викладачем скрипки. А на пенсії пішов грати в театр, і вже з 2001 року професійний актор, хоча є його доробку й ролі в кіно.

“З невимовним болем і смутком, ми, Озарківчани, сприйняли звістку про те, що земна завіса книги життя нашого побратима і наставника Зіновія Симчича впала, що зірка Його Долі, яка яскраво засвітилася в березні трошки більше, як 70 років тому, погасла від холодних березневих ковідних вітрів сьогодні. На жаль, не вийде він більше на сцену до улюблених глядачів: ні в ролі Короля, ні в ролі Казкаря, ні в ролі Блазня», – зазначає коломийський театр.

Колоритна зовнішність та аристократична харизма привертала увагу кінорежисерів. Особливо вдалою є для актора головна роль у кінофільмі молодого кінорежисера Дмитра Сухолиткого-Собчука “Борода”. Також пан Симчич знявся в українському сімейному фентезі “Тільки Диво” . Коломия сумує та співчуває родині…

Детальніше про життя і діяльність актора Зіновія Симчича дивіться у відеосюжеті НТК:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.