Україна закликала владу Німеччини розслідувати напад на могилу Бандери

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство, Туризм

Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав владу німецької Баварії розслідувати напад на могилу провідника ОУН Степана Бандери, про який стало відомо на початку березня.

Про це повідомляє “Європейська правда“, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Мельник розповів, що обговорив телефоном вандалізм на могилі Бандери з міністром внутрішніх справ Баварії Йоахимом Геррманном та президентом поліції Томасом Гампелем.

“Закликав владу і правоохоронців серйозно розслідувати варварський напад на могилу Степана Бандери, щоб знайти і покарати всіх винних у цьому підлому злочині”, – повідомив посол у своєму Twitter.

7 березня Мельник повідомив, що могилу українського націоналіста і провідника ОУН Степана Бандери в Мюнхені облили невідомою речовиною.

Це не перший випадок вандалізму на могилі Бандери. У попередні роки їх трапилась ціла низка.

У серпні 2014 року невідомі підірвали могилу. 20 листопада пам’ятник відновили.

У 2015 році на могилі сталися декілька випадків вандалізму.

У 2018 році пропагандист Грем Філіпс зірвав прапори з могили Степана Бандери.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.