На Прикарпатті оновлять 70% автомобілів швидкої допомоги

Здоров'я, Новини, Суспільство

26 нових автомобілів швидкої допомоги отримає Прикарпаття. Всього до кінця року планують замінити 70% автомобілів швидкої допомоги.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посилання на “Суспільне Карпати”.

Загалом, в установі планували оновлення 110-ти машин.

“Це машини повнопривідні 15 класу-B та 11 класу-С. Нам потрібні, саме повнопривідні машини – для гірських та передгірських районів. Вони мають більшу прохідність і це питання надання допомоги в гірських регіонах. Навіть, інколи повнопривідна, обмежено пройде,” – каже Мирон Матейко.

На початку року в області було 152 автомобілі швидкої допомоги. Уже вдалося оновити 24 машини. Їх передали в оперативне управління районних центральних лікарень.

“Зараз оновлюємо УАЗи та газелі. УАЗи, які ще добрі, ставимо у резерв, а газелі – міняємо, бо вони економічно невигідні та відпрацювали своє,” – розповів керівник обласного Центру екстреної медичної допомоги Мирон Матейко.

У МОЗ повідомляють, що транспорт передадуть до кінця березня.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.