Рубль обвалився після того, як Байден назвав Путіна вбивцею

Новини, Політика, Суспільство
Курс рубля і російський ринок акцій різко обвалилися в другій половині дня 17 березня після того, як президент США Джо Байден назвав Володимира Путіна вбивцею і заявив, що Росія «заплатить ціну» за втручання в американські вибори.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на finanz.ru.

Долар на Московській біржі подорожчав на 86 копійок, або 1,1%, за 12 хвилин після того, як ABC News опублікувало інтерв’ю c Байденом, в якому той назвав російського президента вбивцею і пообіцяв йому «розплату» за втручання в американські вибори 2020 року.

З 73,14 рубля за долар на 14:06 рубль спікірував до позначки 74 на 14:18. Курс євро, що починав день близько 86,9 рубля, підскочив до 88 рублів.

Відзначається, що ринок акцій обвалився на 3,3% за індексом РТС і на 2% за індексом МосБіржі – рекордно з середини грудня.

Як повідомляв Укрінформ, глава Білого дому Джо Байден заявив, що президент Росії Володимир Путін заплатить ціну, якщо буде встановлено, що Москва втручалася в американські вибори у 2020 році. Також Байден сказав, що вважає Путіна вбивцею.

Напередодні Офіс директора Національної розвідки США опублікував звіт, де було зазначено, що американська розвідка вказала на конкретні дії президента РФ Володимира Путіна, який через українського депутата Андрія Деркача намагався дискредитувати Джо Байдена на виборах в США і посприяти перемозі Дональда Трампа.

Пізніше ЗМІ повідомили, що адміністрація Байдена готує пакет санкцій мінімум проти трьох іноземних держав, які намагалися втрутитися у вибори президента і частини Конгресу Сполучених Штатів минулого року.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.