МВС і Uber почали спільний проєкт для боротьби з порушеннями ПДР таксистами

Новини, Суспільство
МВС України та компанія Uber розпочали спільний проєкт, який дозволить боротися з порушеннями правил дорожнього руху таксистами.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає прес-служба відомства, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Економічну правду”.

“Компанія-адміністратор таксі запускає нове програмне забезпечення, яке дозволить контролювати швидкість водія таксі. Україна стала першою країною в Європі та другою у світі, після США, де запрацює така програма”, – йдеться у повідомленні.

“Брифінг присвячений темі партнерства між МВС та приватною компанією, яка управляє великою мережею таксі. Історія почалася ще з минулого року, коли у масштабній аварії за участі водія таксі, загинуло багато людей. Тоді у нас виникла ідея двосторонньої співпраці.

Кожен, хто користується таксі, знає, що водій постійно отримує на свій смартфон повідомлення, в якій точці забрати пасажира, а компанія, за допомогою цього ж смартфона, бачить, де саме знаходиться водій. Крім того, компанія-адміністратор таксі бачить, з якою швидкістю рухається водій”, – сказав Геращенко.

“Ми запропонували створити нове програмне забезпечення, за допомогою якого компанія Uber могла б контролювати швидкість своїх водіїв, а якщо таксист порушує правила дорожнього руху, то він отримує смс-попередження від компанії”, – додав він.

За його словами, якщо водії таксі Uber чи інших операторів будуть порушувати правила дорожнього руху, вони будуть відповідати перед законом, як і інші водії.

За словами голови з розвитку Uber в Центральній і Східній Європі Георгія Соколянського, проблема порушення ПДР гостро стоїть в Україні.

“На жаль, таксі і наша платформа не є виключенням. При цьому в Uber ми переконані, що сучасні технології допоможуть забезпечити безпеку дорожнього руху. Ми вже маємо декілька спеціальних функцій, які направлені на безпеку. Найголовніші з них – ідентифікація водія по селфі.

“Щоб пасажир знав, хто його везе. Перевірка машини за допомогою пін-коду, це гарантує те, що пасажир сяде у правильну машину. Водії з низьким рейтингом та великою кількістю скарг деактивуються. Однак, до сьогодні у нас не було функції, яка б відповідала за контроль перевищення швидкості. Разом з МВС ми напрацювали таку функцію”, – сказав він.

“Ми знайшли дані про максимально дозволену швидкість на кожній дорозі та трасі України, в режимі реального часу, за даними GPS певна технологія визначає орієнтовну швидкість водія.

Відтепер водій, який перевищив дозволену швидкість, отримує сповіщення про своє порушення – чому це шкодить йому і пасажиру, чим це небезпечно та навіть додали аргумент про більшу затрату палива. Водії, які отримають найбільше сповіщень, можуть бути деактивовані. Сподіваємось, що така ініціатива дозволить поліпшити безпеку руху на дорогах України”, – пояснив він.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.