ВООЗ та ЕМА наполягають на продовженні вакцинації препаратом AstraZeneca

Новини, Суспільство

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я та Європейської агенції з лікарських засобів наполягають на продовженні вакцинації препаратом AstraZeneca попри повідомлення про побічні ефекти.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

“Зараз наша рекомендація полягає в тому, що ризик, якщо ми не будемо використовувати AstraZeneca або інші вакцини, перевищує інші ризики”, – повідомила помічниця глави ВООЗ Маріанджела Сімао.

Вона наголосила, що у ВООЗ не бачать зв’язку між випадками тромбоемболії та вакцинацією препаратом AstraZeneca.

“Люди постійно хворіють і вмирають. Попередні дані свідчать, що не існує приросту числа тромбоемболії в Європі або Великій Британії, де вже тривалий час іде вакцинація Astra Zeneca”, – додала Сімао.

Представники Європейської агенції з лікарських засобів підтримали тези ВООЗ про відсутність зв’язку між тромбоемболією та щепленнями проти COVID-19 і також закликали продовжити вакцинацію.

“Багато тисяч людей в ЄС щороку страждають від утворення тромбів з різних причин. І що кількість випадків у вакцинованих людей, судячи з усього, не більша, ніж у загальній популяції. Переваги вакцини AstraZeneca у запобіганні захворюванню COVID-19 та пов’язаним з ним ризиком госпіталізації та смерті перевищують ризик побічних ефектів” – заявили представники ЕМА.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.