За лютий прикарпатці заборгували за спожитий газ 78 мільйонів гривень

Новини, Суспільство

ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» продовжує фіксувати зростання заборгованості своїх клієнтів за спожитий природній газ.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Так, станом на 1 березня 2021 р., загальний борг побутових споживачів перед компанією становить 899,89 млн грн. Лише за місяць населення збільшило свій борг на 78,15 млн грн.

На період карантину постачальникам заборонено нараховувати боржнику штраф та пеню, а також припиняти надання житлово-комунальних послуг у разі їх несплати або оплати в неповному обсязі.

Водночас перед споживачем залишається обов’язок розраховуватися за спожиту послугу, в іншому випадку кошти можуть бути стягнені в судовому порядку.

«Під час карантину єдиний дієвий спосіб впливу на злісних неплатників – це суд. З початку опалювального сезону ми регулярно комунікуємо з клієнтами, нагадуючи про необхідність сплатити борг за блакитне паливо», – розповів директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.

Щоб не витрачати час на судові розгляди, краще не допускати виникнення заборгованості. Втім, якщо це сталося і ви розумієте, що одразу погасити борг немає можливості – виходом стане договір реструктуризації.

«Заборгованість реструктуризується на строк до 12 місяців залежно від суми боргу та рівня сукупного доходу клієнта. Зазвичай заборгованість необхідно погашати рівними частинами, а розмір першого внеску складає від 30 до 50 відсотків. Як правильно оформити заяву та інші деталі можна уточнити в Контакт-центрі за телефоном 0342 76 63 04», – повідомила начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Леся Хараїм.

Зважаючи на зростання захворюваності на COVID-19, рекомендуємо нашим клієнтам уникати місць масового скупчення людей та оплачувати рахунки за газ дистанційно. Для вас працюють онлайн сервіси: Особистий кабінет на сайті 104.ua, мобільні додатки для Android та iOS, а також боти у Viber, Telegram та Facebook.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.