Російський вертоліт порушив повітряний простір України

Кримінал, Новини, Політика

Російський вертоліт порушив повітряний простір України, Державна прикордонна служба направила російській стороні лист з вимогою повідомити обставини, що призвели до порушення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланнням на речника ДПСУ Андрій Демченко у коментарі УП.

16 березня прикордонний наряд ДПСУ в Сумській області зафіксував заліт вертольоту (за ознаками – Мі-8 -ред.) з Російської Федерації на відстань близько 50 метрів на територію України. Після чого гелікоптер повернув у зворотному напрямку і залишив повітряний простір нашої держави.

Державна прикордонна служба України негайно направила лист на прикордонне управління ПС ФСБ РФ по Білгородській та Воронезькій ділянках про порушення режиму державного кордону України російським вертольотом і вимогою повідомити приналежність літального апарату та обставини, що призвели до порушення.

За словами Демченка, наразі очікується відповідь від прикордонників Росії.

За цим фактом ДПСУ також негайно поінформувала всі зацікавлені міністерства та відомства.

Upd. У Повітряних силах ЗСУ запевнили, що цілодобово несуть чергування в системі протиповітряної оборони країни, але не зафіксували порушення кордону російським вертолітом, оскільки це неможливо на таких відстанях.

“Чергові сили Повітряних Сил підтверджують наявність гвинтокрила на даній ділянці кордону, втім зафіксувати таку незначну відстань (факт порушення), як півсотні метрів, не є можливим”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.