Місця для поховань закінчуються: кладовище у Чукалівці планують розширити

Новини, Суспільство

Станом на 16 березня, на міському кладовищі у Чукалівці, що поблизу Івано-Франківська, залишилося приблизно 0,8 гектара ділянок, підготовлених для поховань. Про це на засіданні виконкому повідомив директор КП “Міська ритуальна служба” Андрій Хруникю пише Суспільне Карпати.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

“Червоними квадратами виділені ті ділянки, які вільні та підготовлені для захоронення. Зліва направо (на фото — ред.) сектор 152, де відбуваються поховання людей з коронавірусною хворобою, 153 пів сектора, починаючи від грудня 2020-го, ми вже захоронили. І два сектори ще вільні під поховання”, — каже Андрій Хруник.

За його словами, планували, що цього вистачить до кінця 2021-го року, але, якщо збережеться така тенденція як зараз, місця вистачить до вересня.

З початку березня поховали 114 людей. Найбільше — 13 — було 15-го березня.

“Утворені дві додаткові бригади. Деколи хлопці працюють з п’ятої ранку”, — зазначає Хруник.

Кладовище у Чукалівці

Андрій Хруник каже, що на сьогоднішній день місто забезпечене землею, в резерві 5,4 гектара, які можна використовувати під поховання. Цього мало б вистачити на чотири роки.

“Питання в тому, що ті ділянки неготові. Вище цих червоних квадратів (на фото — ред.) ліс, самосів, який потрібно повністю зрізати, корчувати, робити нарізки, планувати сектори, будувати дороги. Також необхідно облаштувати проїзд через водовідвідну канаву. Тільки тоді ми зможемо загнати техніку і приступити до робіт”, — розповідає директор підприємства.

У КП також мають певні напрацювання з отримання ще 13-ти гектарів земель з Рибницького лісгоспу: “Якщо нам вдастьcя доопрацювати це питання, то це ще років на 10 буде”.

Кладовище у Чукалівці

До слова, упродовж 2020-го року на міському кладовищі у Чукалівці проведено 1 507 поховань. Зокрема, 1 351 поховання — в могилах, шість — підпоховання урн з прахом в існуючі могили, поховали одного учасника АТО, 16 поховань невідомих та тих, хто не має рідних, а також 133 поховання хворих на COVID-19.

На інфографіці зображено кількість поховань впродовж трьох років, а також місяці, у яких їх було найбільше.

Кількість поховань впродовж трьох років, а також місяці, у яких їх було найбільше

Кількість поховань впродовж трьох років, а також місяці, у яких їх було найбільше

У порівнянні з минулим роком, кількість поховань збільшилася на майже 200. У 2020-му найбільш

Кількість поховань впродовж трьох років, а також місяці, у яких їх було найбільше

У порівнянні з минулим роком, кількість поховань збільшилася на майже 200. У 2020-му найбільше поховань було у листопаді — 153.

За словами Хруника, у 2021-му році планують придбати маневрений мікроавтобус для перевезення відвідувачів територією кладовища.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.