Ватикан заборонив католицькій церкві благословляти одностатеві шлюби

Новини, Суспільство
Католицька церква не може благословляти одностатеві шлюбні союзи, оскільки вони є гріхом, зазначили у Ватикані.

Про це інформує Vatican News, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Зазначається, що згідно з позицією Конгрегації доктрини віри, церква не уповноважена благословляти одностатеві шлюби, оскільки, такі благословення не можуть «вважатися законними».

Тому священники католицької церкви не мають права благословляти гомосексуальні пари, які просять про певний тип релігійного визнання їх шлюбу. Папа Франциск був проінформований та дав свою згоду на цю позицію церкви.

Доктрина віри не виключає “благословення, окремим людям з гомосексуальними нахилами, які виявляють волю жити у вірності з Божими настановами”, але оголошує неприпустимою “будь-яку форму благословення що має на меті визнання їх шлюбів (одностатевих пар – ред.) як такі”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.