У Франківську сформують списки людей, які хочуть щепитися від COVID-19 залишковими дозами вакцини

Здоров'я, Новини, Суспільство

“Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради” cформує списки людей, які хочуть вакцинуватися від COVID-19 залишковими дозами AstraZeneca (CoviShield).

Про це повідомляють на сторінці центру у Facebook, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Варто зазначити, що першочергово рекомендують вакцинувати пріоритетні групи ризику — всіх медичних працівників, а також людей віком від 80 років, соціальних працівників та інших працівників соціальної сфери.

Стало відомо, кого на Прикарпатті насамперед вакцинуватимуть від COVID-19

У разі відсутності можливості вакцинації визначених груп із другого етапу для популяризації вакцинації рекомендовано залучати:

  • публічних та громадських діячів;
  • ветеранів АТО/ООС;
  • народних депутатів України;
  • керівників центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування, лідерів і представників релігійних організацій;
  • видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів, співаків, інших діячів сфери культури, яким за 60 років.

Використовувати можливі залишки доз вакцин для щеплення з початку кампанії дозволяється згідно з наказом від 11-го березня 2021-го року № 443 МОЗ “Про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19”.

Нагадаємо, на Прикарпатті планують створити 19 мобільних бригад з проведення вакцинації та 117 пунктів щеплення.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.