Люди очікують у “швидкій”: в Івано-Франківську критично бракує ліжко-місць для хворих на COVID-19

Здоров'я, Новини

У медзакладах Івано-Франківська перебуває 720 пацієнтів з підозрою чи підтвердженим COVID-19.

Про це сьогодні під час прямого ефіру на “Західному полюсі” розповів міський голова Руслан Марцінків, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

За його словами, місць у лікарнях катастрофічно не вистачає, адже ліжка зайняті вже в ЦМКЛ, Міській клінічній лікарні №1, в пологовому та на одному поверсі кардіоцентру.

Він розповів, що вчора на вулиці Матейки пацієнти у “швидких” чекали дві години, аби їм виділили місце. Всі госпіталізовані або у середньому стані важкості, або важкі. Через це лікарі змушені виписувати пацієнтів, чий стан стабілізувався, однак вони доліковуються вдома.

Таким чином у Франківську облаштують додатковий госпіталь для хворих на COVID-19. Мова йде про міську поліклініку №2. На питання, чому не використали поліклініку №5, мер відповів:

“Я розумію, що це не найкращий заклад, але це краще ніж перепрофільований спотзал чи школа. Там є хороший резерв ліжок, бо це найбільша поліклініка міста і там є можливість ізолювати хворих. Поки що перепрофілюють два поверхи, однак це займе кілька днів”.

Марцінків зазначив, що ресурси міських лікарень вичерпалися, тому аби зупинити ріст захворюваності, потрібно залучати також інші медзаклади області, крім того, треба й відповідної координації.

“Була ситуація кілька днів тому, коли повезли жінку в Заболотів, а там лікарня заповнена, потім в Коломию, а там  теж відмовили. Жінка їдучи до Калуша, на жаль, померла”, – додав очільник міста.

Допомогти місту погодився мер Львова, так кілька пацієнтів повезли до лікарень в сусідню область.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.