“Працюємо на межі критичного”, – головний санлікар Прикарпаття Руслан Савчук

Здоров'я, Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині майже десять лікарень стовідсотково заповнені хворими на коронавірусну інфекцію.

Про це Суспільному Карпати повідомив головний санітарний лікар області Руслан Савчук, пише щоденна онлайн-газетаГолос ІФ.

“Поки що система охорони здоров’я справляється, але на межі критичної. Ми працюємо в таких умовах вже декілька днів. І враховуючи ці високі показники захворюваності в нашій області і те, що зараз відбувається в інших областях, – я не виключаю можливості введення локдауну. Це рішення вже за урядом, Кабміном. Але нам в будь-якому разі потрібно стабілізувати епідеміологічну ситуацію, а особливо на Прикарпатті, яка сьогодні стрімко крокує”, – зазначив Савчук.

Раніше міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків назвав ситуацію у місті критичною.

“Маємо найбільшу захворюваність і смертність за весь час пандемії. Наповненість медичних закладів – понаднормова. Минулого тижня ми знайшли можливість відкрити додаткові місця, але наразі практично всі можливості міста ми вже вичерпали. Лише обласна державна адміністрація ще може обладнати в місті додаткові місця, щоб рятувати людей”, – зазначив Марцінків.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.