Коломиянам на замітку: виплата компенсації замість путівки особам з інвалідністю

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Відповідно до пункту 7 Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 року № 785 (зі змінами) та пункту 4 Порядку виплати деяким категоріям осіб з інвалідністю грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2007 року № 150 (зі змінами) середня вартість путівки для виплати грошової компенсації та компенсації самостійного санаторно-курортного лікування обчислюється з розрахунку 35 відсотків (з округленням до однієї гривні) розміру одного прожиткового мінімуму, щороку встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», установлено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 01.01.2021 року у розмірі 1769,00 гривень.

Таким чином, середня вартість путівки для виплати особам з інвалідністю грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки у 2021 році становить 619,00 гривні, інформують на сайті Коломийської міської ради, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Грошова компенсація виплачується особам з інвалідністю внаслідок війни раз на два роки, іншим особам з інвалідністю, якщо вони протягом трьох календарних років не одержували безоплатної путівки до санаторно-курортного закладу та перебували на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою в департаменті соціальної політики.

Грошова компенсація за невикористану санаторно-курортну путівку у 2021 році нараховується і виплачується у таких розмірах:

– особам з інвалідністю внаслідок війни I і II групи – 619,00грн. (100 відсотків середньої вартості санаторно-курортної путівки);

 

– особам з інвалідністю внаслідок війни III групи – 464,00грн. (75 відсотків середньої вартості санаторно-курортної путівки);

 

– особам з інвалідністю загального захворювання та з дитинства I і II групи – 464,00грн. (75 відсотків середньої вартості санаторно-курортної путівки);

–  особам з інвалідністю загального захворювання та з дитинства III групи – 310,00 грн. (50 відсотків розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки).

        За  більш детальною інформацією можна звернутися за номером «гарячої лінії» департаменту соціальної політики Коломийської міської ради 0954740180.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.