У ДСНС попереджають про загрозу підтоплень на Прикарпатті, Львівщині та Волині

Новини, Суспільство

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про підвищення рівня води в річках західної України і можливі підтоплення.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ДСНС.

Зокрема, сьогодні, 8 березня на р.Свiж бiля смт.Букачiвцi (притока Дністра в Iвано-Франкiвській обл.) очікується продовження підйому рiвня води на 0,1-0,6 м над поточними, з подальшим затопленням заплави та можливим досягненням вiдмiтки початкового затоплення окремих господарських об’єктів (жовтий рiвень небезпеки).

Також сьогодні, 8 березня, на р.Захiдний Буг бiля с.Литовиж очікується продовження підйомів рівнів води (над поточними рівнями) на 0,2-0,7 м з подальшим затопленням заплав, сільгоспугiдь (Волинська обл.); на Західному Бузі та його окремих притоках на 0,1-0,4 м; на р.Солокiя бiля м.Червоноград можливе досягнення вiдмiтки початкового затоплення госпоб’єктiв та окремих будiвель (Львівська обл.) (рiвень небезпеки жовтий).

Протягом 8-9 березня на рiчках басейну Прип’ятi очікується продовження підйомів рівнів води (над поточними рівнями) на 0,2-0,7 м з подальшим затопленням заплавних територiй. Можливе досягнення вiдмiток затоплення присадибних дiлянок (подвiр’їв, господарських споруд) та сільгоспугiдь в прирiчкових населених пунктах Ратнiвського, Старовижiвського, Любешiвського, Маневицького районiв Волинської областi (рiвень небезпеки жовтий).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.