Рятувальники закликають громадян не ризикувати здоров’ям під час походів у гори у період оголошення лавинної небезпеки

Без рубрики

Гірські пошуково-рятувальні підрозділи ДСНС України продовжують залучатись до виконання профілактичних заходів, пошуково-рятувальних робіт на об’єктах туристичних відвідувань у визначених зонах відповідальності.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ДСНС України.

Так, з початку 2021 року ними вже врятовано більше 360 людей та надано допомогу понад 220 громадянам.

Для того, щоб надавати якісні безпекові послуги громадянам, що вирушають у гори, рятувальники постійно підвищують свою майстерність та покращують навички. Так, 4 березня в смт. Славське, що на Львівщині, в районі гори «Високий верх» (1242 м), проведено практичні заняття з пошуку та рятування постраждалих в лавинах. Під час занять були відпрацьовані питання щодо визначення рівня лавинної небезпеки, визначення типу лавин залежно від рельєфу місцевості, кількості снігового покриву. Також було відпрацьовано алгоритм дій гірських рятувальників під час проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт при потраплянні постраждалих під лавину, з використанням спеціального спорядження та технічних засобів.

Крім того, щоб нагадати громадянам про небезпеку, яка може чекати на них у горах, з 1 січня 2021 року рятувальники вже зареєстрували та перед виходом на туристичні маршрути провели інструктажі для більш ніж 6 тис. 500 туристів у складі близько 700 туристичних груп.

Тож, з метою попередження небезпечних подій за участі туристів та для оперативного надання допомоги постраждалим у горах, ДСНС наголошує на важливості реєстрації громадянами своїх мандрівок!

Шановні громадяни! Вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад від рятувальників:

  • обов’язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу, а краще — зареєструйте свою гірську мандрівку на рятувальних постах;
  • уникайте походів поодинці. Мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи;
  • переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу. Візьміть з собою достатню кількість їжі та води, а також необхідний одяг;
  • поцікавтеся умовами місцевості і прогнозом погоди;
  • обов’язково візьміть з собою перевірені туристичні карти;

Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.