Прикарпатки потрапили до ста найуспішніших жінок України (фото)

Новини, Суспільство

Журнал НВ презентує свій щорічний проєкт про 100 українок, які досягли вражаючих результатів у бізнесі, політиці, суспільному житті й інших значущих сферах. У списку успішних жінок з Франківщини.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Софія Андрухович, Олена Фроляк, Ірма Вітовська, Тіна Кароль – у списку успішних жінок з Франківщини.

До списку Топ-100 успішних жінок України увійшли номінантки у восьми категоріях:

  • політика
  • держчиновниці
  • бізнес
  • суспільство
  • корпоративний сектор
  • культура і медіа
  • шоу-біз
  • спорт.

Ірма Вітовська народилася 30 грудня 1974 в Івано-Франківську. Українська акторка театру та кіно, продюсерка, громадська діячка; працює у Молодому театрі (з 1998). Заслужена артистка України (2016). Дворазова лауреатка національної премії з кіномистецтва «Золота дзиґа» (найкращій акторці 2018 та 2019 років) та два роки поспіль визнана найкращою акторкою національної премії від кінокритиків «Кіноколо» (найкраща акторка 2018 року — за головну роль у фільмі «Брама» та 2019 року — «Мої думки тихі»). Володарка двох національних премій «Телетріумф». Лауреатка театральної премії «Київська пектораль». Володарка «Золотого Дюку» на Одеському міжнародному кінофестивалі 2019 року за найкращу акторську роботу у фільмі «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукіча. Ірма Вітовська стала першою лауреаткою Премії Women in Arts від HeForShe в категорії «Театр та кіно», створеної ООН та Українським інститутом. 2020 року стала лауреаткою премії «Київ» їм. І. Миколайчука за вагомий внесок у розвиток українського кіномистецтва.

Софія Андрухович народилася 17 листопада 1982 року в Івано-Франківську, українська письменниця, перекладачка й публіцистка.

Авторка творів “Літо Мілени”, “Сьомга”, “Фелікс Австрія”, “Амадока”.

У 2014 році випустила роман «Фелікс Австрія», що того ж року отримав відзнаку «Книга року BBC». У 2015 році стала лауреаткою премії імені Джозефа Конрада. У 2016 році Софія Андрухович спільно з Мар’яною Прохасько написали дитячу книжку-картинку «Сузір’я Курки». Того ж року книжка увійшла до престижного каталогу в галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки» («White Ravens 2017»). У 2020 році вийшов фільм «Віддана», знятий компанією FILM.UA за мотивами роману «Фелікс Австрія».

Олена Фроляк (народилася 19 квітня 1968 року) — українська журналістка, відома телеведуча. До шести років прожила в Казахстані. Після того, родиною переїхали до Косова, звідки був її батько. Закінчила факультет журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Після отримання диплома не залишилася працювати в столиці, а поїхала до Івано-Франківська.Три роки на місцевому телебаченні були сильною телевізійною школою для Фроляк. Бажанню рухатися вперед відповідало запрошення однокурсника Миколи Княжицького переїхати до Києва і спробувати себе у всеукраїнському інформаційному контексті, і зокрема на ICTV, де ведуча працює вже понад 15 років.

Тіна Кароль (народилася 25 січня 1985 року) — українська співачка та акторка, народна артистка України (2017).

З сім’єю у 1991 році переїхала до Івано-Франківська. Навчалась у музичній школі, продовжила навчання в КДВМУ ім. Глієра на факультеті співу за спеціальністю естрадного вокалу. Вступила на факультет менеджменту та логістики Національного авіаційного університету.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.