На Прикарпатті комісія ОДА перевірятиме завантаженість ліжко-місць у COVID-лікарнях

Здоров'я, Новини

На Прикарпатті створили комісію, яка перевірятиме завантаженість лікарень пацієнтами, хворими на COVID-19.

Про це повідомив голова ОДА Андрій Бойчук у мережі Facebook, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

“З’явилася інформація про те, що в Івано-Франківську відсутні лікарняні ліжка для хворих на COVID-19. Повідомляю, що це не відповідає дійсності. Справді на Франківщині складна ситуація із поширенням коронавірусу. У деякі дні кількість нових випадків інфікування доходила до критичної. Не просту ситуацію загострювала інформація про те, що лікарні переповнені подекуди на 114%”, – пише голова ОДА.

Облдержадміністрація відреагувала на цю інформацію. Вони помітили у статистичних даних, які надають медичні заклади, деякі невідповідності.

До комісії також ввійшли представники Служби безпеки України та Національної поліції України. Основне завдання, яке отримала комісія – вияснити причину розбіжності цифр від медзакладів у різних базах даних.

Третього березня комісія облдержадміністрації разом із правоохоронцями пропрацювала весь день. Після перевірки виявилось, що завантаженість ліжкомісць ковідними хворими часто є нижча, ніж це декларується.

“Зараз ми не хочемо робити голосних заяв. Але, зважаючи на отримані дані, обласна державна адміністрація та правоохоронні органи проведуть перевірки по всіх закладах охорони здоров’я, які надають допомогу хворим з коронавірусом, щоб побачити реальну картину заповнення ліжкомісць по області”, – йдеться в повідомленні.

Варто додати, що станом на 5 березня завантаженість ліжко-місць в області склала 84,39 %.

Нагадаємо, на Прикарпатті за добу 676 підтверджених випадківІвано-Франківщина потрапила до “червоної” зони.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.