США ввели проти олігарха Ігоря Коломойського

Кримінал, Новини, Суспільство

США публічно визнали олігарха Ігоря Коломойського причетним до корупції та ввели обмежувальні заходи проти нього і його родини. Про це йдеться у заяві держсекретаря Ентоні Блінкена.

Про це інформуєщоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Посольство США в Україні.

“Сьогодні я оголошую про внесення до санкційного списку олігарха і колишнього державного чиновника України Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції”, – сказав американський чиновник.

За його словами, причиною внесення Коломойського до списку санкцій стала його діяльність на посаді голови Дніпропетровської області України у 2014-2015 роках.

“Перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської ОДА, Коломойський брав участь у корупційних діяннях, що підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів і процесів урядування, включаючи використання свого політичного впливу та офіційної влади для особистої вигоди”, – уточнив Ентоні Блінкен.

Держсекретар також занепокоєний поточними “безнастанними спробами” Коломойського підірвати демократичні процеси й інституції в Україні, що становить серйозну загрозу для майбутнього нашої країни.

Разом з олігархом під санкції потрапила його родина – дружина, син і дочка. Зокрема, їм заборонено в’їзд на територію США.

“Окрім самого Ігоря Коломойського, я оголошую про внесення до санкційного списку його дружини Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської та його сина Ізраїля Цві Коломойського. Цей крок робить Ігоря Коломойського та кожного з цих його найближчих родичів неприйнятними для в’їзду до США”, – додав американський політик.

Ентоні Блінкен також заявив, що рішення про санкції проти Коломойського і його сім’ї підтверджує прагнення США підтримувати реформи політичного, економічного та судового секторів, які є ключовими для євроатлантичного шляху України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.