В Івано-Франківській області таки підтвердили новий штам COVID-19

Здоров'я, Новини, Суспільство

В Івано-Франківській області виявили новий штам COVID-19. Про це на прессконференції повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко,

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

“Четвертого березня Інститут епідеміології і  інфекційних хвороб імені Громашевського НАН виявив два мутованих коронавіруси, які відповідають британському варіанту. Мутацію виявили у зразках, відібраних два тижні тому у хворих в Івано-Франківську. Зафіксована циркуляція британського штаму, який швидше передається від людини до людини. Це є одним з пояснень, чому вірус лютує в Західній Україні”, – зазначив Ляшко.

Також він додав, що про виявлений новий штам коронавірусу уже повідомили у ВООЗ.

Інформацію про новий штам COVID-19 на Прикарпатті підтвердила також завідувачка відділу респіраторних інфекцій інституту епідеміології Алла Мироненко в ефірі Суспільного.

“Ми отримали результати секвенування двох хворих з Франківської області. Матеріал був відібраний 18 і 19 лютого. Ми виявили повне співпадіння коронавірусу цих хворих з британським варіантом. Ми підозрювали, що поширення захворюваності в західних областях зумовлений саме новим штамом коронавірусу. Вчора отримали в Інституті підтвердження цього”, – сказала Алла Мироненко.

Також вона зазначила, що за даними ВООЗ цей штам не призводить до більш тяжкого перебігу хвороби. Його особливість у тому, що він поширюється майже удвічі швидше.

Нагадаємо, головний санітарний лікар області Руслан Савчук повідомив, що в Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України за дорученням МОЗу відправили зразки від 60-ти пацієнтів та 30 зразків відцентрифугованої крові (сироватка крові -ред.). Взірці брали у важкохворих. Перший етап дослідження цих зразків розпочався лише в понеділок.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.