Антирейдерська комісія Міністерства Юстиції України зупинила захоплення земель монастиря

Новини, Суспільство

Церковна влада УГКЦ, порушуючи державні та церковні закони, у 2017 році скасувала реєстрацію монастиря «Матері Божої Знамення».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

На цій основі було вчинено спробу незаконного та протиправного заволодіння земельною ділянкою 88,7 га.

Наказом Міністерства юстиції України від 15.02.2021 року задоволено скаргу Посічанського Монастиря Матері Божої Знамення та скасовано незаконні дії державного реєстратора Івано-Франківської міської ради щодо незаконного відчуження прав на земельну ділянку площею 88.695 га. у Посічанського монастиря під будівлями монастиря на території Тисменицького району. Скасовано незаконну державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою за ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИМ АРХІЄПАРХІАЛЬНИМ УПРАВЛІННЯМ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ.

Скарга задоволено, в тому числі і з тих мотивів, що на території земельної ділянки інвестором будівництва Благодійним фондом Архистратига Михаїла та ще рядом благодійників здійснено фінансування будівництва будівель для монахів монастиря.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.