СБУ попередила контрабанду культурних цінностей за кордон на майже мільйон доларів (фото)

Кримінал, Новини

Служба безпеки викрила угруповання, члени якого звинувачуються у контрабанді культурних цінностей до країн Європейського Союзу. Під час обшуків правоохоронці вилучили у них колекцію предметів старовини на суму в майже мільйон доларів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення пресслужби СБУ.

За попередніми даними слідства, учасники угруповання організували канал незаконного переміщення культурних цінностей за кордон для продажу. Контрабандний товар ділки переправляли своїм іноземним замовникам через сервіси міжнародного поштового зв’язку. Для приховування протиправної діяльності вони вказували у деклараціях недостовірну інформацію щодо відправлення.

У межах контролю за вчиненням злочину, співробітники СБУ задокументували декілька фактів незаконних дій зловмисників.

Наразі вилучені предмети направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки, вирішується питання щодо повідомлення організаторам угруповання про підозру за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Після завершення досудового розслідування розглядатиметься питання щодо передачі вилучених культурних цінностей до музейного фонду України.

СБУ викрила угруповання з антикваріатом на мільйон доларів
СБУ викрила угруповання з антикваріатом на мільйон доларів
СБУ викрила угруповання з антикваріатом на мільйон доларів
СБУ викрила угруповання з антикваріатом на мільйон доларів

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.