У Прикарпатті на Дністрі створять рекреаційну зону

Новини, Суспільство

ГО “Лабораторія громадських ініціатив” досліджуватиме екологічну ситуацію на Дністрі та створить рекреаційну зону на березі річки біля села Городниця на Городенківщині.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Громадська організація виграла тендер в міжнародної організації МОМ за підтримки посольства Великої Британії в Україні. Молодь села Городниця розвиватиме прибережну територію Дністра. На це вони отримуватимуть гроші з березня до серпня.

На Прикарпатті громадська організація створить рекреаційну зону на Дністрі

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні у жовтні минулого року оголосило конкурс для молодіжних ініціатив Івано-Франківської, Волинської та Закарпатської областей. Проєкт фінансується Посольством Великої Британії.

“Коли дізналися про можливість участі у цьому проєкті, ми не сумнівалися. Ми розуміли, що цей проєкт – хороша можливість покращити екологічну ситуацію у нашій Городниці та чудова можливість створити рекреаційні зони на раніше засмічених місцях”, – каже Олег Дутка.

На Прикарпатті громадська організація створить рекреаційну зону на Дністрі

ГО “Лабораторія громадських ініціатив” створили минулого року. У неї увійшли близько 30 жителів села Городниця. Разом вони вирішили покращувати екологічну ситуацію у селі. У січні цього року почали проводити тренінги. Після цього команді повідомили, що ідея є вдалою та затвердили бюджет 150 тисяч гривень.

“Проводитимемо роботи з облаштування ділянки біля річки. Там будуть встановлені альтанки, столики з лавочками для відпочивальників, волейбольний майданчик та контейнери для сміття. Мета – покращення екологічної ситуації в селі Городниця та околиці”, – зазначив Дутка.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.