Холодний геноцид! У Франківську в багатоповерховому будинку відключили газ (фото)

Новини, Суспільство

Сьогодні близько 12.00 години у житловому будинку за адресою м.Івано-Франківськ, вул. Пулюя 15 а, у десятиповерховому будинку було відключено газ.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Поспілкувавшись із мешканцями будинку журналісти з’ясували, що газ у 9-му під’їзді було відключено, згідно оголошення, нібито для проведення інвентаризації газового обладнання з 25 по 26.02.2021 року.

 Відновлення газопостачання буде при 100% наявності мешканців квартир. Зі слів мешканців будинку стало відомо, що у під’їзді власники частини квартир будуть відсутні напротязі декількох днів і бути присутніми при включені не зможуть.

Згідно з опублікованою інформацією на сайті “Служба оперативного реагування: 15-80” було з’ясовано, що газ  підключать лишень 27.02.2021 (субота).

 За словами керівництва ОСББ причиною “припинення газопостачання на стояк є квартири 160 та 145”, де  ніхто не проживає  і газ не споживаєтся, про відключення газу власникам квартир ніхто не повідомляв.

У даному  під’їзді знаходяться 40 квартир і мешкає більше 120 люде, серед яких є діти,та особи похилого віку, які обмежені у приготуванні їжі, обігріві, оскільки немає централізованого опалення, помешкання обігріваються за рахунок автономного опалення. На протязі трьох днів під’їзд не буде опалюватись, можливості  приготувати  їжу на газовій плиті також не буде. У разі зниження температури ‘ загроза прориву труб.

 Дозвонитися до майстра, який відповідальний за цей будинок , згідно поданої на сайті інформації, не представилось можливим, оскільки за вказаним номером, на дзвінки ніхто не відповідає.

Холодом і голодом, як у часи голодомору АТ “Івано-Франківськгаз” вирішили боротися із “злісними боржниками”, які у зв’язку із відсутністю і так не споживають газ. У разі спілкуванням із керівництвом ОСББ можна було б з’ясувати причину несплати і перенести відключення на неопалювальний період, а не  робити це під час карантину, коли люди знаходяться вдома, хтось лікується і не має можливості отримати тепло.

 

 

 

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.