На Прикарпаття приїхало 22 тисячі доз вакцини від Covid-19

Здоров'я, Новини, Суспільство

Сьогодні вночі Івано-Франківська область отримала свої 22 000 доз вакцини від Covid-19.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської ОДА.

Це вакцина AstraZeneca (Covishield), яка має схвалення ВООЗ, а також дозвіл на використання у Великій Британії, Європейському Союзі, Індії та вже зареєстрована в Україні.

“Отримана кількість доз дозволить провакцинувати 11 000 прикарпатців. Першочергово вакцинуватимемо медиків з мобільних бригад. Потім медиків, які працюють у лікарнях із пацієнтами, хворими на COVID-19, а також працівників та мешканців закладів із догляду за літніми людьми. Вакцина формує імунітет до вірусу та допомагає запобігти інфікуванню. Наголошую, що вакцинація є добровільною та безоплатною, але водночас вона є єдиним способом захисту від COVID-19”, – наголосив очільник області Андрій Бойчук.

Нагадаємо, станом на ранок, 25 лютого, у Системі моніторингу поширення епідемії коронавірусу повідомляють про нові випадки захворювання на Прикарпатті.

Зокрема, від початку пандемії в області вже 61 950 лабораторно підтверджені випадки захворювання, з них 711 (станом на 24 – 600, на 23 лютого – 716) нових випадків за добу.

Івано-Франківщина потрапила до “червоної” зони.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.