Шмигаль вимагає від віцепрем’єра пояснення через фото з Кадировим

Новини, Політика, Суспільство

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль хоче почути пояснення від віцепрем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського через фото, на якому він іде поруч з лідером Чечні Рамзаном Кадировим.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

“Чекаю від Олега Уруського термінового пояснення”, – написав Шмигаль на своїй сторінці у Facebook і виклав фотографію.

У пресслужбі прем’єра ВВС News Україна підтвердили, що цей пост не фейковий, а пан Шмигаль дійсно хоче почути пояснення.

На фото, оприлюдненому паном Шмигалем, видно, як Олег Уруський перебуває у громадському місці, а поруч з ним крокує Рамзан Кадиров.

Депутати від опозиції вже поставили під сумнів фото, оприлюднене прем’єром.

“Чекаю термінового пояснення для прем’єра Шмигаля, як працює фотошоп”, – написав депутат від ЄС Олексій Гончаренко, натякаючи на недостовірність фото.

Сам Уруський напередодні написав у Facebook, що на чолі української офіційної делегації перебуває в Абу-Дабі на міжнародній військово-технічній виставці IDEX-2021.

IDEX-2021 є однією з найбільших у світі виставок, на якій демонструються новітні технології у сфері озброєння та військової техніки.

Він також уточнив, що вже зустрівся з представниками Саудівської Аравії та Пакистану.

“Попереду ще багато роботи – зустрічі, переговори, підписання контрактів, знайомства із сучасними тенденціями на ринку ОВТ”, – написав Уруський у неділю, 21 лютого.

Редакція ВВС News Україна звернулася за коментарем щодо світлини до Олега Уруського і чекає на відповідь.


Що відомо про віцепрем’єра

У липні 2020 року Верховна Рада підтримала призначення Олега Уруського на посаду віцепрем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості. До цього такої посади в уряді не було.

57-річний Олег Уруський родом з Тернопільщини, є доктором технічних наук, професором, лауреатом державної премії в галузі науки і техніки.

Його кар’єра тісно пов’язана з оборонно-промисловим комплексом.

У квітні 2020 року він очолив інжинірингову компанію “Прогрестех-Україна”, серед клієнтів якої є Boeing.

Критики призначення Уруського закидали йому те, що компанія входить до складу холдингу Progresstechgroup, засновником якої є громадянин Росії Володимир Кульчицький.

Сам він на це відповів, що штаб-квартира Progresstechgroup знаходиться у США, а росіянин Кульчицький після Майдану у 2014 році переїхав до України “через принципову незгоду з Путіним”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.