Порошенко: підтримую рішення РНБО та указ Зеленского щодо санкцій проти Медведчука

Новини, Суспільство

П’ятий президент та лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко висловив схвалення рішенню Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти кума президента РФ Віктора Медведчука.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Порошенка в Facebook

“Підтримую рішення РНБО і оприлюднений в суботу Указ президента про застосування санкцій щодо Медведчука як політичне рішення, яке відповідає національним інтересам” – повідомив голова ПЄС Петро Порошенко.

Порошенко також повідомив, що очікує від СБУ та ОГП “негайних процесуальних дій щодо народних депутатів, які потрапили під санкції”.

Петро Порошенко у часи свого президентства не вводив санкції проти Віктора Медведчука та проти пов’язаних з ним каналів, і саме в цьому часто звинувачують п’ятого президента. На свій захист Порошенко висловлював тезу, що введенню обмежувальних заходів щодо проросійських телеканалів начебто заважала виборча кампанія в країні у 2018 році.

Нагадаємо: Президент України Володимир Зеленський своїми указами погодив рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції проти низки осіб, серед яких народній депутат Віктор Медведчук, і проти 19 компаній.

При цьому прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що введення Україною санкцій проти кума президента РФ Віктора Медведчука це “тривожна інформація”, яка може привести до військового вирішення на Донбасі.

Що було раніше: 

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Внаслідок цього телеканалам доведеться припинити роботу.
  • Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов’язаних з ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.