Безплатне щеплення від коронавірусу зроблять усім охочим — Ляшко

Здоров'я, Новини, Суспільство

В Україні щеплення від COVID-19 за державні кошти отримають усі, хто цього побажає.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

Про це в неділю у Чернігові заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Держава передбачила ту кількість коштів, яка необхідна для покриття всього населення України старше 18 років безплатною і добровільною вакцинацією. Всі, хто захоче вакцинуватися, – вакцинується”, – сказав він.

Водночас Ляшко зауважив, що через обмежений доступ до вакцин на ринку та, відповідно, неможливість щепити всіх одночасно уряд розробив «дорожню карту» з вакцинації, яка надає пріоритет групам ризику та працівникам “критичних для держави” структур. На Чернігівщині, зокрема, першими щепитимуть медичних працівників.

Дітям профілактику коронавірусу взагалі не робитимуть, оскільки жоден з імунобіологічних препаратів від COVID-19 не проходив клінічних випробувань на неповнолітніх.

Що стосується продажу вакцин від коронавірусу в Україні, то, за прогнозами Ляшка, це може бути не раніше II півріччя 2021 року.

За словами головного санітарного лікаря, найближчим часом в Україну надійде вакцина AstraZeneca (Британія-Швеція), яку виробляють на потужностях компанії Serum Institute (Індія).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.