У Франківську до роковин трагічних розстрілів на Майдані вшанували загиблих Героїв Небесної сотні (відео)

Відео-новини, Новини, Політика, Суспільство

У Івано-Франківську в Меморіальному сквері 18 лютого вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Юнаки вдіті в однострої «майданівців» відтворили трагічні події, які відбувалися цього дня сім років тому на вулиці Інститутській та майдані Незалежності у Києві. Тоді розпочалося криваве протистояння, впродовж трьох днів загинуло більше сотні майданівців та десятки правоохоронців. Серед загиблих було і семеро прикарпатців.

Представники різних релігійних конфесій провели молебень за загиблими на Майдані після чого відомий учасник Революції Гідності Ігор Андрейчук, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, голова Івано-Франківської райради Василь Попович та начальник Івано-Франківського райуправління поліції Василь Маківничук поклали квіти до пам’ятника загиблому маданівцю Романа Гурика.

Кореспонденти Голос ІФ поспілкувалися із учасниками Революції Гідності, голосом Франківського майдану Ростиславом Митюком, учасником «Самооборони Майдану» Ігорем Андрейчуком, активістами Франківського Майдану Ростиславом Гудзінським та Олександром Батуро.

Подробиці у відео від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.