У Івано – Франківську відкрилося Почесне консульство Республіки Хорватія

Новини, Політика, Суспільство

Україна та Хорватія посилюють дружбу – у Франківську відкрилося почесне консульство.

18 лютого в Івано-Франківську відбулася пресконференція за участі заступника міністра МЗС України Євгенія Єніна, Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Хорватія в Україні Аніци Джамич, голови облдержадміністрації Андрія Бойчука, голови обласної ради Олександра Сича та міського голови Руслана Марцінківа, почесного Консула Республіки Хорватія Віталія Запухляка,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на електронну інформаційно – пізнавальну газету Galka.if.ua 
Заступник міністра МЗС України Євгеній Єнін нагадав, що співпраця має підтримку влад обох країн, тому тут є багатообіцяюче майбутнє.
“Це черговий крок для розкриття потенціалу Франківщини на міжнародній арені”, – сказав Єнін.
Аніца Джамич наголосила, що вдячна Україні за підтримку Хорватії, яка постраждала від землетрусу.
“Не хочемо бути друзями лише в погані моменти. Хочемо разом працювати у майбутньому. Нині 29 років, як Хорватія й Україна встановили дипломатичні зв’язки. Почесне консульство, яке відкриваємо нині, друге в Україні, і “накриє” Західну Україну. Це дуже важливо, бо вважаємо Карпати своєю прабатьківщиною”, – сказала Джамич.
Голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук додав, що вже бачить, у яких сферах країни можуть посилювати співпрацю.
“Відкриття консульства – це крок до більш тісної дружби між двома країнами, тішуся з цього. Туристична привабливість – наша спільна риса. Важливим для нас є обмін у сфері туризму, зокрема медичного і гірського”, – сказав Бойчук.
За словами почесного Консула Республіки Хорватія Віталія Запухляка, дипломатична діяльність консульства сягатиме сім областей. Воно працюватиме у будівлі на Мазепи 130 – у будинку, який був зведений в час, коли Україна і Хорватія були в складі однієї держави.
“Спільне минуле допоможе створити нам спільне майбутнє. Мені дуже легко бути представником такої дружньої країни в Західній Україні”, – сказав Запухляк.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.