Прикарпаття отримало три апарати ШВЛ, куплені за державні кошти

Економіка, Здоров'я, Новини, Суспільство

16 лютого на Івано-Франківщину надійшла чергова партія медичного обладнання, яке вкрай необхідний для лікування хворих на COVID-19. А 17 лютого область отримає черговий вантаж – 115 кисневих концентраторів.

Про це інформує пресслужба ОДА, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Сьогодні передали 3 апарати штучної вентиляції легень, куплені за державні кошти  та 8 портативних апаратів ШВЛ, які надійшли як гуманітарна допомога від Центру громадського здоров’я  в медичні заклади області. Також нам вдалося відшукати 115 кисневих концентраторів, необхідних для забезпечення киснем додатково розгорнутих ліжок. Профінансована поставка буде за кошти обласного бюджету. – зазначив Андрій Бойчук.  – Кількість хворих на COVID-19 на Прикарпатті залишається високою. Лише за минулу добу зареєстрували 621 новий випадок. Для своєчасної діагностики в нас є все необхідне, зокрема нещодавно ми отримали 144 тисячі експрес-тестів. А зважаючи на те, що багато хворих потребують госпіталізації, ці ШВЛ апарати як ніколи потрібні області. Також в лікарнях ми розгортаємо 250 додаткових ліжок».

Очільник Прикарпаття розповів, що апарати штучної вентиляції легень отримають «Городенківська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування Городенківської міської ради», «Центральна районна лікарня Коломийської міської ради», «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради».

А вісім портативних апаратів штучної вентиляції легень передано Обласній клінічній інфекційній лікарні (2 апарати ШВЛ), Обласному перинатальному центру (1), Обласній клінічній лікарні (1), Верховинській багатопрофільній лікарні (2), Заболотівській багатопрофільній лікарні (2).

Голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук наголосив: «Ми робимо все для порятунку життів пацієнтів, хворих на COVID-19. Але якщо додаткове обладнання ще можна купити, то медичні працівники задіяні практично всі. Тому вкотре наголошую про відповідальність кожного прикарпатця перед обличчям цієї серйозної хвороби».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.