Новий закон прирівняв електронні водійські права до паперових

Новини, Політика, Суспільство

Прийнятий Верховною Радою у вівторок закон 2695 передбачає, що посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспорту та автоцивілку в додатку “Дія” можна використовувати нарівні з паперовими.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення Міністерства та комітету цифрової трансформації України.

Дослівно: “Тепер водій може показати електронне посвідчення водія, електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та договір обов’язкового страхування (автоцивілку) поліцейському для посвідчення своєї особи та права на керування автівкою.

Закон набуде чинності після його опублікування”.

Передісторія: Ще 16 грудня 2019 року стартував період бета-тестування мобільного застосунку “Дія“. Вже тоді там з’явився особистий кабінет водія із правами.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.