Юлія Тимошенко: Без нашого закону про дешевий газ корупція з тарифами тільки зростатиме! (відео)

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

За минулий тиждень команда «Батьківщини» проаналізувала платіжки, які отримують люди по всіх областях України, і виявила два цинічні обмани влади.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на прес-службу ВО “Батьківщина”.

По-перше, ніхто не отримує газ по 6 гривень 99 копійок, а по-друге, у кожній області з’явилися корупційні прокладки, які закуповують у державних підприємств дешевий газ і перепродають його людям з величезною націнкою.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«Минулого тижня ми зібрали платіжки, які надходять людям по всій країні, щоб дізнатися, скільки насправді люди платять за газ, за тепло і гарячу воду. В жодній області України люди не отримують газ по 6 гривень 99 копійок за куб, а сплачують, починаючи з 9 гривень і вище. Щоб приховати реальну вартість газу, платіжки розділили на дві частини», – заявила Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що у нещодавній Резолюції Європарламенту і в одному зі звітів МВФ йдеться про те, що в Україні знову проблема №1 – це корупція. За її словами, корупція не оминула й комунальну сферу.

«Аналізуючи платіжки, ми виявили, що в кожній області з’явилися узгоджені посередники, які купують дешевий газ в «Укргазвидобування» і «Нафтогазі», і з подвійною націнкою продають його облгазам. Коли у нас такий «красивий» ринок з’явився? І чому державні підприємства не можуть продавати газ зі сховищ і той газ, що ми самі видобуваємо, людям напряму», – обурилася лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко поцікавилася, хто визначає компанії, яким дається право купувати дешевий газ і удвічі дорожче продавати людям, хто ділить прибутки від цього і хто за це відповість перед людьми.

«Треба негайно ухвалювати наш законопроєкт №4680, який направить весь дешевий газ українського видобутку на потреби людей, а також дозволить продати людям імпортний газ зі сховищ за низькою літньою ціною закупки. Я хочу зібрати лідерів всіх фракцій і знову наполягти на його ухваленні», – зауважила голова партії.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.