Спалах захворюваності на COVID-19 на Прикарпатті: мер Івано-Франківська назвав дві причини (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

Є дві причини спалаху захворюваності на COVID-19 на Прикарпатті: скупчення туристів у регіоні та масові заходи й родинні святкування на релігійні свята.

Таку думку в ефірі  “Прямого” висловив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків, про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Сьогодні 598 хворих тільки в міських закладах. І ми вже кладемо людей в гінекологічному відділенні пологового будинку, в окремо стоячій будівлі дитячої лікарні. І направду дуже багато важких хворих… Я пояснюю це двома факторами. По-перше, все-таки Франківщина – традиційний регіон, де масово люди з’їжджалися, навіть коли був локдаун, тобто на курорти, на відповідні заклади”, – сказав Марцинків.

Він зауважив, що другою причиною є те, що Західна Україна – це регіон, де досить сильно відзначають свята, особливо релігійні.

“Тому ці, я думаю, дві речі є причиною. Ситуація важка. Сьогодні було прийнято комісією за участю Ляшка рішення, що з понеділка обмежується робота ресторанних об’єктів, спортивних закладів. Тобто йдуть жорсткіші обмеження. На жаль, маємо ріст і маємо його зупинити. Додаткові місця зараз знаходимо, лікуємо людей. Ситуація досить непроста для нашого міста”, – додав Марцинків.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.