Адміністраторка нічного клубу з Надвірної домоглася скасування 34 тис. грн штрафу за порушення карантину

Новини, Суспільство

Івано-Франківський апеляційний суд скасував постанову Надвірнянського районного суду про притягнення до відповідальності адміністраторки нічного клубу «Шоколад» за порушення карантину.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

15 жовтня 2020 року о 00.20 працівники поліції склали протокол за порушення правил карантину на адміністраторку “Шоколаду” – жінка здійснювала торгівлю без захисної маски, а заклад продовжував роботу після 22 години. Надвірнянський суд визнав її винною за ст. 44-3 КУпАП та зобов’язав сплатити 34 тисячі гривень штрафу.

Жінка оскаржила постанову в апеляційному суді, який задовольнив скаргу і скасував постанову першої інстанції.

Таке рішення суд мотивував тим, що жінка є найманим працівником  і не може нести відповідальніості за заклад, який порушує карантин.

 «Відповідальність за порушення карантинних вимог щодо заборони роботи суб’єктів господарювання, які приймають відвідувачів, можуть нести тільки суб’єкти господарювання, а не їхні працівники. Оскільки вони не здійснюють господарську діяльність та не відповідають за дії суб’єкта господарювання, у якому працюють», – йдеться в постанові апеляційного суду.

Так, Івано-Франківський апеляційний суд закрив провадження щодо адміністраторки нічного клубу «Шоколад» за відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.