Через поширення коронавірусу на Прикарпатті учні 5-11 класів до першого березня йдуть на дистанційне навчання

Здоров'я, Новини, Суспільство

З 15 лютого учнів 5-11 класів у школах Івано-Франківської області відправили на дистанційне навчання (в першому повідомленні йшлося канікули). 

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на засіданні комісії ТЕБ та НС в області 12 січня.

Головний санітарний лікар області Руслан Савчук повідомив, що область вже перейшла межу перевищення епідпорогу щодо стану захворюваності населення області на грип та ГРВІ.

“Сумуючи захворювання COVID-19, яке є респіраторним та ГРВІ ми маємо перевищення епідпорогу на 20%, що дозволяє нам приймати рішення, які будуть озвучені”, – сказав він.

Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ірина Кобецька додала, що з понад 2 тисяч пацієнтів у лікарнях області, половина – на кисневій терапії. Заповненість лікарень – майже 67%, реанімацій – 63%. Середня госпіталізація в останні дні – від 190 до 240 хворих в день. Найбільше хворих поступає у всі лікарні Івано-Франківська та Богородчанському районі.

Начальник управління цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький зачитав текст рішення припинити навчання для учнів 5-11 класів у школах області з 15 лютого до 1 березня. Також це стоується технікумів та університетів.

“Призупинити навчально-виховний процес серед учнів 5-11 класів шкіл, середньо-професійних та вищих навчальних закладів з 15 лютого по 1 березня 2021 року”, – сказав Стебницький.

Якщо ситуація із захворюванням погіршуватиметься, зупинять навчання у дитсадках та молодших класах. Однак це рішення вже прийматиме місцева влада.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.