Симптоми СOVID-19 для безкоштовного ПЛР-тесту можна перевірити онлайн

Новини, Суспільство

В Україні безплатний ПЛР-тест на COVID-19 роблять пацієнтам, які мають яскраво виражені симптоми ГРВІ, пневмонії або важкого гострого респіраторного синдрому.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Уточнити наявність симптомів та отримати рекомендації можна онлайн.

Як повідомили в Центрі громадського здоров’я, кількість хворих на коронавірус в Україні зберігається на високому рівні, тому держава забезпечує безплатне тестування на COVID-19 всім громадянам у разі наявності симптомів. Перевірити себе можна за допомогою онлайн-тесту на сайті Infermedica.

“Протокол скринінгу на COVID-19 розроблений з суворим дотриманням рекомендацій ВООЗ, щоб надати вам найбільш точну і перевірену з медичної точки зору інформацію”, — зазначено на сайті.

Там також наголосили, що результат цього обстеження не є повноцінним діагнозом і не є кваліфікованим медичним висновком.

Спершу пацієнту необхідно зазначити свій вік та стать, а потім обрати з переліку ймовірні симптоми та відповісти на уточнювальні питання. Наприкінці система обробляє дані та видає рекомендації щодо подальших дій. Зокрема, якщо у пацієнта є симптоми, йому радять звернутися до сімейного лікаря та уникати будь-яких контактів з іншими людьми. Готовий підсумок можна завантажити до друку.

У ЦГЗ наголосили, що сімейний лікар має ухвалювати рішення про надання направлення на безплатне проведення ПЛР-тесту чи направлення мобільної бригади для проведення тестування.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.